menu

Kraks Blå Bog

menu

Optagelseskriterier og anbefaling

Ikke alle kan komme i Kraks Blå Bog

Betingelsen for optagelse er, at man er fagligt dygtig og anerkendt inden for sit område og dermed har en markant, positiv indflydelse på det danske samfund. Der er ikke nogen automatik mht. bestemte stillinger, lønrammer eller rangklasser.

Optagelseskriterierne varetages af redaktionen bag opslagsværket. Redaktionen bag Blå Bog består af et internt redaktionsudvalg støttet af cirka 35 eksterne konsulenter fra forskellige fagområde. Konsulenterne er folk med centrale embeder i erhvervslivet, kulturlivet og den offentlige sektor. De arbejder under anonymitet, uden honorar og kender ikke hinanden. Konsulenterne rådgiver om, hvilke personer, der har faglig betydning og indflydelse i det danske samfund.

 

Anbefaling

Hvis du vil anbefale en person til optagelse i næste udgave af Kraks Blå Bog, kan du indsende et velbegrundet forslag til redaktionen på blaabog@gad.dk. Personen vil herefter blive vurderet på lige fod med alle andre og evt. i samråd med en ekstern fagkonsulent. Redaktionen er altid glade for velbegrundede forslag.

 

Hvem er ikke med?

Hvis du undrer dig over, at en bestemt person IKKE er med i Blå Bog, kan der være flere grunde.

Det kan være, fordi vedkommende ikke har fået en henvendelse fra os, fordi vedkommende ikke har reageret, fordi henvendelsen ikke er nået frem, eller fordi personen ikke ønsker at blive optaget.

Vi plejer ikke at oplyse årsagen til, at en bestemt person ikke er at finde i Blå Bog.